Caroline & Andrea Hazes

De Vrouwelijke Look a Like

Ik zal mij even voorstellen:  

Ik ben Caroline Van Batenburg,

Geboren in Rotterdam - Hoogvliet op 15-04-1967 om 6.45 uur. 4100 Gram & 53 cm lang. Ik ben opgegroeid in Hoogvliet en heb daar tot mijn dertiende jaar gewoond.

Heb op de lagere school "De Schakel" gezeten en heb als vervolgopleiding "Zomerhof" in Rotterdam gedaan. Op mijn dertiende jaar kochten mijn ouders een Cafe Restaurant "De Brink" in Krimpen aan den IJssel en daar is het Hazes virus ontstaan. Ik was er van overtuigd dat ik zeker de zaak van mijn ouders ging overnemen of zeker in de horeca ging werken en heb daarna de "Culinaire Vakschool" in Groningen met glans door lopen. Nog geen 18 jaar en al 5 diploma's op zak. Ik was er klaar voor.

Ik heb een aantal jaar in de horeca gewerkt bij hele mooie restaurants als restaurant kokin maar toen ik in 1989 mijn toenmalige man Cees leerde kennen ben ik in de Telecom verder gegaan.

En zo ontstond ons bedrijf "LEBA TELECOM". Hij heet Leer van zijn achternaam en ik Batenburg dus zo onstond "LEBA" .We hadden ook nog een BV "BALE". Eerst begonnen aan huis, later een winkeltje aan de Putsebocht in Rotterdam en nog later een mega pand aan de Pleinweg in Rotterdam.

Dit waren hele mooie jaren waarin wij de hele opkomst van de mobile telefoon hebben meegemaakt. Zo ook alle netwerken hebben zien ontstaan en alle providers. In 2001 hebben wij dit bedrijf verkocht om later weer een internet bedrijf op te zetten. Ook dat was weer een nieuwe leuke uitdaging en ook dat bleek een succes te zijn.

Ik ben in 2007 heb ik een zeer pijnlijke scheiding mee gemaakt. In dat jaar maakte ik ook een cruise met de tros zoals je kunt lezen op mijn website. En daar is het allemaal begonnen, ontstaan en geboren en wat geniet ik van deze move in mijn leven en carriere. Lees mijn verhaal na dat ene optreden.............onder de kop Andrea Hazes is Born.

Hoe raar het kan lopen in je leven en wat meedoen aan een TV programma allemaal teweeg kan brengen in je leven.

Na die cruise heb ik mij dus opgegeven voor het programma fans. Ik had nooit verwacht zoveel positieve reacties te krijgen op mijn tv-optredens als Andrea Hazes, de Vrouwelijke Look a Like van André Hazes. Ook van fans van Andre, die zeggen dat ik zoveel op hun grote idool lijkt. ,,Het is niet te geloven. Mijn leven lijkt wel een achtbaan. Geweldig.

Op 05-04-2009 werd ik uitgenodigd door het programma Life & Cooking op mijn verhaal te komen vertellen over de aankomende  uitzending van FANS. Carlo & Irene stonden versteld van de gelijkenis van mij als Andre Hazes en vroegen of ik ook een optreden wilde doen in hun uitzending. Natuurlijk wilde ik dat wel en zo stond ik dus op het podium bij Carlo en Irene te play backen ( want zingen kan ik echt niet) Bloed, Zweet & Tranen. Het was te gek en toen moest de uitzending van Fans nog komen.

Op 10-04-09 heb ik nog een groot intervieuw opgenomen voor Shownieuws en dat werd de avond voor de uitzending nog uitgezonden. Een prachtig stukje en toen op naar de uitzending.

Mijn televisiedebuut was op 11 april in het SBS6-programma ’Fans’ gemaakt door Ewout Genemans & John Karthaus. Wat een geweldige dag hebben wij beleefd. De camera’s registreerden op 17 oktober 2008 hoe ik “Caroline” mijn wens liet uitkomen. Ik ben ook sinds een jaar of tien groot fan van Wolter Kroes. En mijn wens om met Wolter ,ik vermomd als André Hazes een duet te zingen. Nou ja Wolter zingen en ik Play backen want zingen kan ik niet. Wat die uitzending allemaal niet teweeg heeft gebracht is onbeschrijfelijk. Zoveel lieve, mooie en vooral positieve reactie's het is te gek voor woorden. Ik geniet er zo van en hoop er nog heel lang van te mogen niet genieten. Want dit is te leuk.

Op 09-05-09 werd ik uitgenodigd door Paul de Leeuw, Mooi Weer De Leeuw. Ook daar kwam weer een wens in vervulling. Ik wilde graag eens opgemaakt worden door proffesionele visagsite's en ook die wens ging in vervulling. Uiteindelijk heb ik nog in deut gestaan met Paul de Leeuw & Peter Beense en deden wij met zijn drieetje "Droomland". Het is zo waanzinnig & geweldig,’’.

Ik heb besloten er nu helemaal voor te gaan. Ik had tot Augustus 2009 nog een  internetbedrijf maar ik ben daar mee gestopt. Nu ga ik fulltime aan de slag als artiest en treed op als Andrea Hazes. ,,Dit had ik een jaar geleden toch niet kunnen bedenken?’’ Ik geniet ervan. Ik ben alleen, dus waarom niet?’’ In die moeilijke tijd had ik bijzonder veel aan de muziek van mijn grote idolen. ,,Ik heb veel dingen uit Andre’s & Wolter’s muziek gehaald. Hun muziek is zo herkenbaar, dan weet je dat je niet de enige bent.’’ 

Ik leerde in november 2011 een leuke lieve gescheiden man kennen met 2 zoontjes. Die man is Ronald en wij zijn inmiddels getrouwd. Mijn man sminckt mij voor de optredens. We verzorgen optredens in Nederland en buitenland.

 

 ZWARTE DAG IN MIJN  / ONS LEVEN

 

Onze Chihuahua Diva is op 28 november 2017 om 15.05 een half uur na een gebitsreiniging overleden. Op 28 november 2015 waren wij haar al bijna kwijt want ze kreeg acute ziekte van Addison. Ze was al in shock en onderkoeld en waren we een half uur later in het dierenziekenhuis was ze er niet meer geweest. Ze was daar boven op gekomen maar het was wel meteen een oud meisje geworden maar nog aanhankelijker en daar hebben wij intens 7 jaar en 14 dagen van mogen genieten. We missen haar onvoorwaardelijke liefde en aandacht ieder uur van de dag.

Diva R.I.P 28-11-2017 Tijd:15.05 

Love You  

 

 Mijn levens motto is: De Tijd dat IK hier beneden ben zullen jullie weten.

Dat ik zo'n bolle kop heb, komt door een vetstofwisselingsaandoening. Partiële lipodystrophy,type Dunnigan waardoor ik acht keer per dag insuline moet spuiten en twintig pillen per dag slik ,,Maar zes mensen in Nederland hebben dit, waaronder mijn zus en moeder. ’’ Dankzij de uitzending van ’Fans’ namen twee van die lotgenoten contact met mij op. We hebben er nu een familie bij en we denken dat we elkaar kunnen steunen in alles wat wij hierdoor mee maken.

Het was mijn eigen beslissing , nadat ons verteld werd dat de aandoening erfelijk was om kinderloos te blijven. Daar had ik ook geen enkel probleem mee omdat ik altijd al een carrière vrouw wilde worden maar dan ook echt full time en vol gas. Mijn zusje Jolanda heeft een kindje geadopteerd omdat zij een intense kinderwens had. En toen mijn moeder ons kreeg wist ze nog niet eens dat zij een erfelijke aandoening had. Maar ondanks alles zijn wij heel blij dat we er zijn hoor daar niet van. Het leven zou soms alleen makkelijker zijn dat sommige mensen je respecteren om wie je bent en niet om hoe je eruit ziet.

Ik ga nu vol voor een artiestenbestaan. Tenminste als het mag lukken. Puur omdat het leuk is. ,,Maar alles met respect voor André. Bij alles wat ik doe, denk ik eraan wat André ervan zou vinden.’’ Zelf zingen doet ik bewust niet, ik houd het bij playbacken. ,,Dan zou ik lege zalen trekken, in plaats van volle. Soms denk ik wel eens , Andre had het geweldig gevonden.. Nee zo is het leuk.’’

Waar het succes eindigt? Ik heb echt geen idee. ,,Maar het zou toch geweldig zijn als ik af en toe als Andrea Hazes een duet zou kunnen zingen (play back) met een bekende Nederlander?’’ Of ergens leuke optredens kan verzorgen want weet je zodra je een Hazes nummer inzet gaat het dak eraf. Van jong tot oud iedereen zingt het mee. Hij is de Volkszanger nummer 1 en in mijn ogen zal hij dat altijd blijven.

Sinds alle TV debuten is er ook een heuse fan facebook site ontstaan en als je daar de berichtjes leest krijg ik kippenvel en tranen in mijn ogen hoe lief mensen over mij schrijven. Ik kan het nog steeds allemaal niet bevatten maar geniet er met volle teugen van....................

2017

Inmiddels ben ik full time optredende artiest met een volle agenda. Het is zo geweldig om te doen. De emotie van de muziek van grootste volkszanger te mogen overbrengen.

Omdat ik een zeer betaalbare artiest ben heb ik veel werk. Reis door het hele land en ook buitenland heen en heb al diversen leuke dingen op me pad gehad. Ik heb meegewerkt aan programma's: Fans, Vals Plat, Komen Eten, Shownieuws , RTV Rijnmond , Holland Got Tallent , Hart van Nederland SBS 6 , Tijd voor Max en ga zo maar door. De achtbaan is nog lang niet gestopt en ik geniet.

Mijn dokter zegt: Andrea Hazes zijn is je beste Medicijn. Dus daarom zijn jullie voorlopige nog niet van mij af.

 Liefs Caroline , Andrea Hazes

De Vrouwelijke Look a Like Andre Hazes

Ook heb ik zelf mijn eigen website gemaakt. Niet super professioneel maar het moet ook allemaal lekker gewoon blijven want dat ben ik. Doe maar gewoon doe ik al gek genoeg.

 

https://www.facebook.com/pages/Andrea-Hazes-De-Vrouwelijke-Look-a-Like-van-Andre-Hazes/186441851436704

 

Ik heb mijn eigen entertainment buro en doe al mijn boekingen zelf. 

CVB Entertainment

Caroline van Batenburg Entertainment

Top

Andrea Hazes De Vrouwelijke Look a Like Andre Hazes | andreahazes@hotmail.com